tiistai 30. syyskuuta 2014

Melaka 29.9. - 1.10.2014

Maanantaipäivä kului matkustaessa Malesian itärannikolta länsirannikolle. Ensin vajaa pari tuntia laivalla Tiomanin saarelta Mersingin kaupunkiin ja sitten noin 5 tuntia bussilla Mersingistä Melakaan. Bussi pysähtyi vain ottamaan tai jättämään matkustajia. Eli lähes viisi tuntia ilman vessataukoa oli ihan kunnioitettava suoritus kaikilta matkustajiltaJ.

Bussiasemalla meidän kimppuun ”hyökkäsivät” hotellihuoneen tarjoajat. Läksimme yhden myyjän autossa kohti Melakan keskustaa, mutta hänen kanssa ei kauppoja syntynyt. Siirryimme rinkat selässä Melakan kiinalaiskorttelien lähelle ja otimme sieltä hotellihuoneen jota meille oli jo tarjottu bussiasemalla. Huoneen (ilmastointi, suihku, tv, wifi, aamukahvi) hinnaksi sovittiin 70 ringgittiä yöltä eli 18 euroa. Ei paha. Hotellin nimi Hotel Kota Lodge.

Ekana iltana Melakassa ei ehditty kuin todeta kaupunki maailmanperintökohteen arvoiseksi. Toisena päivänä tutustuttiin 1700-luvun laivan jäljitelmään. Sen sisällä oli museo, jossa kerrottiin portugalilaisten ja hollantilaisten siirtomaavallasta alueella. Illansuussa kävimme lenkillä vanhalla hautausmaa-alueella. Se oli korkea puistomainen mäki, jossa oli hautoja siellä täällä. Ehdimme kävellä myös pitkin Melaka joen vartta ja nauttia herkuista sen varrella.


Viimeisenä päivänä Melakassa kävimme kirkossa (St Francis Xavier´s Church), merenkulkumuseossa (Petri) ja kauppakeskuksessa (Taina). Iltapäivällä vuokrattiin meidän hotellista polkupyörät ja ajettiin Pulau Melakalle eli Melakan saarella. Saarella on suuri moskeija (Melaka Straits Mosque). Illalla lähdimme Melaka –joelle jokiristeilylle. Risteily kesti puolisen tuntia. Illan pimeä tunnelma ja jokivarren upeat valaistukset tekivät risteilystä hienon kokemuksen.
 

Melakan historiallinen keskusta hollantilaisten vallan ajalta

Eurooppalaisten laivan jäljitelmä

Pyöräilemässä Melakan sarella
Melaka Straits moskeija
Jokiristeilyllä Melaka joella
Pientä iltapalaa Hawker Centeristä (ruokatori)


Tämä ruoka + cokis maksoi 6 ringittiä eli 1,5 euroa.





 

3 kommenttia:

  1. Ihan ootte maastopyörät löytäny :))

    VastaaPoista
  2. Jep jep. Kaksi kertaa on vuokrattu sellaiset fillarit, jotka meillä olisi olleet jo vuosia kaatopaikkakamaa.

    VastaaPoista
  3. No ehkä sit Nepalissa paremmat...

    VastaaPoista