Eka päivä meni lähinnä kaupunkiin tutustumiseen. Kävelimme
kaupungin keskustaa halkovan joen vartta. Se oli miellyttävää seutua. Myös ns.
kiinalaiskorttelit olivat persoonallisia. Ensi vaikutelma kaupungista oli varsin
positiivinen. Selvästi viehättävämpi kaupunki kuin Kota Kinabalu. Eka päivänä
varattiin heti majoitus Bakon kansallispuistosta, sillä sinne aiotaan lähteä
parin Kuching yön jälkeen.
Toisena Kuching päivänä vuokrasimme fillarit ja ajelimme
noin 10 kilometrin lenkin isoa siltaa pitkin joen toiselle puolelle ja toista
isoa siltaa pitkin takaisin. Petrin vuokrapyörästä takarengas laski ilmaa sen
verran että piti käydä välillä huoltoasemalla laittamassa lisää ilmaa.
Pyöräilyssä menetetyt energiat tankattiin illalla hotellin
lähellä olevassa ravintolassa steamboatilla. Siinä ruoka valmistetaan itse
kaasukeittimellä kiehuvassa vedessä. Kylmiä ruoka-aineksia haetaan oman mielen
mukaan ja heitetään ne omassa pöydässä olevaan kiehuvaan veteen. Kun ainekset
ovat kypsät, niin poimitaan ne kiehuvasta vedestä omalle lautaselle. Tarjolla
oli mm. seuraavia ruoka-aineksia: kalapullia, kalaa, sieniä, salaattia, kanaa,
nautaa ja paljon muuta mistä ei oltu ihan varmoja mitä ne oli:).
Kuching - kissakaupunki |
Sarawak -joen rantaa Kuchingissa |
Kiinalaiskortteli |
Kalastaja sillalla |
Jokivarren taloja |
Kuchingin keskustaa |
Moskeija |
Kiinalaiskorttelia |
Täällä alkaa matkakuume vaan nousemaan :)
VastaaPoistaMekin odotellaan täällä teitä kuin joulupukkia;)
VastaaPoista